15.38

Sitter för tillfället hemma i Camillas kök och ska snart slänga in våra mozarella-pizzor i ugnen. Mums!

Kom på att jag bara måste påminna er om att det är Earth Hour ikväll mellan 20.30-21.30. Så glöm inte att släcka lamporna och stänga av allt annat elektroniskt (låt det heller inte stå på stand-by!) och mys istället. Vi kommer köra musik genom våra mobiler och den enda ljuskällan vi kommer ha är värmeljus (passar ju bra nu när det ändå har bestämt sig för att bli så kallt ute).

Nu ska jag umgås med min snygga vän och hennes underbara lilla katt.

<3


31 mars 2012

Oj vilken lång natt det blev igår! Inte förrän klockan 05.00 slutade jag och Fredrik att prata och försökte sova istället. Vi kollade på filmen "We Bought a Zoo", åt popcorn och drack läsk i sängen. Filmen var verkligen jättebra, den kan rekomenderas! När den väl var slut så var ingen av oss trötta för fem öre, så vi låg här i sängen och pratade i flera timmar om allt mellan himmel och jord. Mysigt! Det är sånt som man behöver göra ibland. Upptäckte även att det snöade då mitt i natten och nu vågar jag inte riktigt gå och kolla hur det ser ut där ute. Hoppas det försvinner snabbt i alla fall!

Jag vaknade 10.58, fick lite panik för att jag inte kommer hinna till gymmet innan jag ska hem till Camilla men sen tänkte jag att det kanske ändå är lika bra. Skönt att inte behöva stressa liksom. Innan klockan 14.00 ska jag nämligen ha hunnit:

- duscha av mig
- letat fram kläder som jag ska ha ikväll
- packa ner de kläderna
- packa ner mitt smink
- välja ut skor
- packa ner skorna
- äta något
- sminka mig lite
- fixa håret lite
- välja kläder att ha på mig för dagen
- klä på mig de kläderna

Möjligtvis inte alls i den ordningen, men det är de saker som jag ska hinna med att göra innan jag går! Sen ska vi handla mat på stan, köpa lite saker till kvällen på Coop och sen går vi hem till Camilla (Tessan, Camilla och jag), gör oss iordning, äter, fixar där hemma och sen väntar vi in folket som ska komma dit. Skoj ska det bli! Det kommer bli första gången på länge som vi samlas allihopa.

Nej, jag ska väl ta tag i min to-do-lista och börja peppa inför drinkblandarkvällen! Kan väl nästan garantera att det kommer upp lite bilder senare ikväll.

<3


15.42

Det blev ändrade planer än en gång. Precis när Fredrik gick utanför dörren för att gå till skolan och lära sig nån ny maskin (?) så ringde det i hans mobil och de berättade att det hade skett en dubbelbokning så han skulle inte kunna använda den där maskinen idag. Tur för mig, för då kunde vi gå till stan istället!

Fredrik kom hem med lite nya t-shirts, tröjor, en skjorta och en plånbok. Jag kom hem tomhänt. Om man nu inte räknar med våra subs från Subway som vi köpte med oss hem till lunch, mums. Nej, den där väskan som jag vill ha verkar inte existera. Jag har hittat någon väska som jag tyckt vart okej, men då har den ändå inte vart just "den" väskan. Antingen är det fel på färgen, eller så är det någon konstig detalj på som jag inte alls gillar. Hoppas jag hittar någon snart, för jag måste verkligen ha en ny.

Jaja, idag är det ju som sagt fredag vilket innebär att det ikväll är dags för fredagsmys. Jag frågade Fredrik vad vi skulle äta ikväll och får till svar; fiskpinnar, pressad potatis och massa remouladsås. Haha, så det blir vår middag ikväll. En riktig fredagsmysig maträtt, eller? Tur att det i alla fall blir popcorn/chips, godis och läsk i vanlig ordning framför en bra film i soffan. Bio struntar vi i, skönare att vara hemma (jag har i och för sig inte ens frågat Fredrik om han vill gå på bio, utan jag kände bara att jag inte orkade).

Nu blir det till att antingen diska lite eller kolla på ett avsnitt av någon serie.


09.25

Ändrade planer, Fredrik måste vara i skolan från klockan 13-14. Tråååkigt! Vad ska jag göra ända fram till klockan 14-14.30 liksom? Jag vill ju gå på stan typ nu, när det inte är så mycket folk. Och skulle jag gå ner själv nu snart så skulle jag ju tröttna innan Fredrik kom dit.

Aja, jag får väl ta den där duschen nu i alla fall. Tjing!


30 mars 2012

Fredag, fredag, fredag och jag vaknade för ungefär en halvtimme sen. Snart ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag äta frukost innan vi går ner på stan. Hoppas verkligen att jag kan hitta en väska idag! Plastpåsar fungerar verkligen inte längre, haha.

Annars så händer det inte så mycket mer idag, kanske skulle försöka övertala Fredrik om en bio ikväll. Skulle ju kunna tänka mig att se The Hunger Games en gång till faktiskt.

Nej, duscha ska jag göra nu!

<3


29 mars 2012

Geometritentan är KLAR! Om jag klarade den är ju en annan sak, men nu är den i alla fall undanröjd för tillfället vilket innebär att jag har kunnat startat min helg nu.

Den har börjat bra. Gick och käkade lunch med Emma och Camilla direkt efter tentan, gick hem till en tom lägenhet (alltså, tom på människor och inte på möbler) och började diska. Blev uttråkad efter halva disken så jag gav upp det, lade mig på soffan och chillade och kollade runt lite på facebook. Fredrik kom hem, vi pratade lite och sen lyckades vi somna till fram tills nu. Skönt ändå! Båda var rätt trötta efter tentor och rapportskrivningar med mera. Nu ska vi snart käka lite stekt ägg och pyttipanna, sen ska vi nog gå och handla lite. Är ganska tomt i kylskåpet igen. Förstår inte att mat ska gå åt så fort, haha.

Annars är ingenting mer inplanerat idag och det känns bra! Imorgon blir det lunch och shopping på stan med Fredrik, han behöver uppdatera garderoben lite. Det ENDA jag får köpa är en ny väska, så det ska jag leta efter också. Sen får vi se vad fredagen mer har att erbjuda! Är sugen på Erikslund och IKEA, men vi har ingen bil eftersom volvon är avställd tills vidare. Tråkigt! Ska kolla runt om det kanske går att låna bil av någon, för det skulle vara kul att komma ut till IKEA och kolla köksbord+stolar. Jaja, vi får se helt enkelt!

Nu - gå och steka pyttipanna.

<3


21.07

FÖRSÖKER verkligen plugga till geometritentan imorgon, men har ingen motivation överhuvudtaget. Har nu läst igenom mina anteckningar två gånger (herregud, det är ju ingenting?!) och har ingen aning om ifall något har fastnat i min hjärna eller inte. Mitt huvud känns nämligen som ett bombfält, med massa buller och smällar och rök i hela skallen. Det går inte att fokusera för fem öre. Antar att plugget till första matematiktentan var tillräckligt för min stackars hjärna, och när jag dessutom behövde tänka på redovisningsseminariumet som vi hade imorse så blev det väl för mycket. Brain on overload. Varför lägger de båda tentorna samma vecka, med en dags mellanrum? Jag hade mycket hellre haft geometritentan nästa vecka, då har man några dagar på sig att ställa om och plugga in nytt. Nu har jag lagt så mycket fokus på första tentan att det liksom inte finns något kvar till den andra.

Jaja, jag får hoppas att det känns bättre imorgonbitti. Får läsa igenom anteckningarna en gång till innan jag somnar, sen tror jag inte det finns så mycket mer jag kan göra. Då får alla begrepp, grader och vinklar ligga och gosa in sig i hjärnan under natten så ska det nog finnas lite kvar till tentan sen.

Nu blir det ett avsnitt av The Lying Game och sen ska jag väl läsa igenom det där en sista gång och sen ska jag sova. Då är jag kanske åtminstone väl utvilad till tentan.



God natt ♥

28 mars 2012

Redovisningsseminariumet i specialpedagogiken är nu genomförd och det gick bra. Då har jag bockat av 2 av 3 skolsaker denna vecka! Skönt.

Något som slog mig när jag satt på bussen på väg till Västerås imorse var hur mycket skräp folk slänger ut från sina bilar när de är ute på vägarna och kör. Överallt i dikena kunde jag se cigarettpaket, ölflaskor, ciderburkar, plastpåsar, McDonald's påsar och muggar, plasthinkar, tidningar, kartongbitar och mycket mer! Är det inte hemskt? Konstigt att vår planet blir förstörd när vi människor behandlar den så som vi gör. Tragiskt! Varför inte bara ha en soppåse i bilen att kasta allt sånt där i, och sen när man kommit fram så slänger man skräpet i soptunnan istället för ute i naturen.

Jag kan väl tycka att det är okej om någon kastar ut ett äppelskrutt genom fönstret, det förmultnar ju ändå med tiden. Men en plasthink? Eller en glasflaska? Hur tänker människan då, det är ju något jag funderar över. Det är dags att vi vaknar upp nu och inser att om våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn ska kunna bo på den här planeten i framtiden så måste något göras, nu! Vi kan ju börja med att kasta våra sopor där de ska kastas - i soptunnan.


22.10

Oj vad det inte blev mycket gjort efter tentan idag. Det enda jag orkade med var en powernap på 20 minuter i soffan, sen stannade jag där i soffan och kollade igenom alla missade avsnitt av Pretty Little Liars. Snacka om att jag hade missat saker där! Cheeeese's! Bra är det, det är ju något som är säkert.

Nu har jag krypit ner i sängen och ligger och lyssnar på fotbollsmatchen som är igång inne i vardagsrummet där en nervös Fredrik sitter bänkad i soffan. Chelsea spelar, så vad skulle han annars göra liksom? Haha, han är en sån nörd.

Nehe, om jag skulle ta och försöka sova nu då. Imorgon är en ny dag med specialpedagogik på agendan. Redovisning av fältuppgift 2, tjoho! Bara att ställa klockan på 06.15 för att hinna med bussen till Västerås. Varför är MDH tvunget att ha samarbete med flera orter? Hade vart så mycket skönare att alltid vara här i Eskilstuna. Slippa de där bussarna och deras stinkande kylskåp. Nej skäms, jag ska inte klaga. Det finns värre saker i livet om man säger så! Nu ska jag vara tyst. God natt.


11.03

Nyss hemkommen från tentaskrivandet och har nu slängt mig ner i sängen under Fredriks täcke och myser innan det är dags för honom att gå till sin tenta. Om tentan gick bra? Tackar som frågar ja! Mja, svårt att säga. Vissa saker vet jag att jag har gjort rätt, andra vet jag att jag inte gjort rätt. Sen är det ju det där med att det inte bara är uträkningarna man måste klara, utan det ska ju också ske ur ett lärandeperspektiv så man måste ju liksom visa hur man tänker och gör. Så jag får väl se om jag klarat den eller om det blir omtenta i augusti helt enkelt.

Nu ska jag snart gå och kissa innan det sker en olycka här i sängen, sen är det ju nästan dags för lunch. Får se vad för smarrigt jag orkar slänga ihop idag! Sen ska jag bara ta det lugnt, läsa igenom mina anteckningar till specialpedagogiksredovisningen (världens längsta ord?) imorgon och plugga lite till mattetentan på torsdag, som då tar upp geometri.

Nu ska jag kraaaamas här!

<3


27 mars 2012

Sitter och äter frukost. Om 30 minuter ska jag ha ätit klart, plattat håret, sminkat mig och gått ut för att möta upp Paulina utanför porten. Sen, klockan 08.30, är det dags för första matematiktentan den här veckan (nästa är på torsdag). Bara att tuta och köra antar jag! Men nu måste jag lägga på ett kol här.

Tjing!


19.07

Trött, trött, trött.

Har plockat undan massa skit, dammtorkat, dammsugit, städat toaletten, tvättat fyra maskiner tvätt, hängt och torktumlat fyra maskiner tvätt, hängt in/vikt in kläder i garderoben, sorterat strumpor, sorterat bort underkläder som inte används, vädrat ur lägenheten, pluggat med mera idag. Känner mig gaaanska så slut. Det jobbiga är bara att jag inte är helt klar med städningen än. Ska dra en till repa med dammsugaren, sen ska jag torka golven och sen finns det disk som bör tas tag i också. Hoppas verkligen att Fredrik kan ta den, för jag ORKAR inte. Annars får den fan stå. Jag diskade ju i alla fall igårkväll, så det är ju inte så mycket. Tur också för honom den där Fredrik att han åtminstone lagade mat åt stackars lilla hungriga mig! Annars hade nog ett fult, grinigt, hungrigt bitchmonster krypit fram här hemma, hehe.

Nej för tusan, det är väl bara att lyfta på mitt feta arsel och ta tag i dammsugning och torkning av golv! Sen tänker jag slänga mig på soffan med godispåsen i högsta hugg och SLAPPA. Det ni. Sen kanske, kanske läsa igenom mina matematikanteckningar en gång till. Sen sitter det, det vet jag det (hm, eller?).

Åååååh, hittade massor med gamla bilder i arkivet. Fan vad skoj! Haha, enjoy.



Camilla och jag :)












26 mars 2012

Idag står det städa, tvätta och plugga på schemat här på Fördelningsgatan! Har hunnit slänga in två maskiner och börjat plocka undan lite i lägenheten. Nu strax ska jag ner i tvättstugan igen och hänga upp/slänga in i torktumlaren, sen blir det frukost och efter det ska jag sätta igång med städandet ordentligt. Fredrik ligger fortfarande och sover, surprise surprise! Så fort det nämns städning här hemma så har han annat för sig ;) Haha! Latmask n1 är vad han är. Det är tur för honom att jag älskar honom så mycket, annars hade han nog åkt ut för länge sen ;) Nej, inte då!

Klockan 13.00 ska jag försöka vara klar med städningen för då kommer Camilla hit och pluggar med mig. Smidigt, för då kan jag fortfarande springa ner till tvätten när den måste hängas/torkas och ändå hinna med att plugga mellan omgångarna.

Nej, nu ringde klockan så det är bäst att jag går ner till tvätten och fixar nu!


21.39

Är fortfarande proppmätt efter att ha smällt i mig våfflor på självaste våffeldagen. Avslutade mitt moffande av våfflor (med "bara" grädde och sylt på) med en dundervåffla med grädde, sylt och chokladsås. Snacka om mättande!

Promenaden som jag tänkte ta idag blev aldrig av. Istället tog jag mig en stol och satt mig ute på gräsmattan mot husväggen, solade och pluggade lite matte i ungefär en timme. Det var så himla skönt! Det var nästan så att jag hade kunnat sitta där i bara bikini (okej nu överdrev jag, men lite önsketänkande så där!). Nu kan jag ju inte annat än välkomna fräknarna som börjat ploppa upp lite varstanns i ansiktet :) VÅR!

Nu på kvällen har jag, tillsammans med mina goa vänner, bestämt oss för att vi ska införa en "någon-kväll-i-veckan-middag" där vi bestämmer oss för en veckodag som passar oss alla då vi går hem till en person per vecka och blir bjudna på mat och har det trevligt. Det känns verkligen som att det behövs, för vi träffas så sällan alla tjejer samtidigt nu för tiden. Nu är det bara att hoppas att vi kan enas om en dag och se till att det genomförs! Det passar ju superbra nu när man snart kan börja grilla också. Jag är nämligen så sjukt sugen på att grilla så det finns inte! Mums.

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla lite på serier. Har hört att jag tydligen har missat en hel del i vissa serier som jag följer, så det är väl bäst att ta igen lite!


25 mars 2012

God morgon! Råkade sova lite längre än planerat idag, antar att jag är väldigt trött. Fast i och för sig så är ju klockan egentligen "bara" 10.46, så jag får väl skylla på det!

Idag är det söndag och jag har inget speciellt inplanerat. Det blir nog lite plugg och en promenad ute i solen. Kanske en glass eller två också. Skulle väldigt mycket behöva gå till gymmet, men igår började jag få ont i halsen och det är inte bättre idag så då vågar jag faktiskt inte. Då väntar jag hellre tills jag inte känner av det alls längre och får nöja mig med lugna promenader så längre istället.

Nej, roligare än så blir det väl inte idag. Fredrik ligger fortfarande och sover och han har också fullt upp med plugg så vi är inte direkt så roliga här hemma på Fördelningsgatan om dagarna. Dessutom rättar han tentor i en CAD-kurs till en lärare på MDH som också tar upp en hel del tid för honom (han har redan rättat cirka 70-80 tentor, och så blev han tillfrågad om han kunde rätta 76 till vilket han tackade ja till - MONEY!). Så han spenderar hela dagarna framför datorn, och jag spenderar en hel del tid om dagarna med näsan i matematikanteckningsblocket. Men men, vill man att det ska gå vägen på tentorna så får man väl offra lite av allt roligt tills de är över!

Nu blir det lite brunch här hemma för min del, sen ska jag överlägga om jag ska ta en promenad först och sen börja plugga eller tvärt om!


23.23

Okej, det enda jag kan säga om The Hunger Games är: AWESOME! Jag hade som sagt inga direkta förväntnigar på filmen då jag läst boken (böckerna) x-antal gånger och av erfarenhet vet att man ofta blir väldigt besviken när böckerna dramatiseras. Men den här gången tycker jag verkligen att de lyckats! Självklart fanns det några saker som de kunnat gjort annorlunda för att få det lite mer som det är i boken, men jag är ändå mer än nöjd. Jag kan ju säga att det var ett glatt gäng som lämnade biografen för cirka 25 minuter sedan! Så ja, har ni inte haft några planer på att se den, gör det ändå. Det är värt det.

Nu ska jag fortsätta förklara för Fredrik att han verkligen missade något som inte följde med oss och kikade på filmen. Haha!

 

 

 


24 mars 2012

Dagen igår avslutades lika bra som den började. Skitkul hade vi!

Nu ska jag ligga här i sängen i några timmar och bara mysa med hjärtat, sen får vi se om jag tar mig iväg till gymmet senare. Skulle även behöva plugga lite till de tre tentorna vi har nästa vecka. Men men!

Ikväll blir det i alla fall The Hunger Games på bio! Gud så jag har längtat. Har hört både det ena och det andra om filmen, så jag har inga direkta förväntningar på att den ska vara lika bra som boken. Jag får se ikväll helt enkelt (Jen, jag kunde inte hålla mig mars ut ;p).

<3


23 mars 2012

Idag är en sån där toppen-super-awesome-bra dag. Pengar har rullat in på kontot, solen skiner och humöret är på topp!

Startade dagen med en resa ut till Ärla. Jag och Camilla genomförde en fältuppgift i förskoleklassen på Ärla skola, pratade med några glada barn som sprang runt ute i vårvärmen, köpte en varsin glass på Coop och så tog vi bussen tillbaka in till stan igen. När vi kom fram blev det en shoppingrunda där som resulterade i två nya linnen från BikBok, älskar dem! Var på jakt efter en ny väska också (går nu för tiden runt med plastpåsar med sakerna i för att jag är så trött på de väskor jag har), men jag kunde inte hitta någon. Bättre lycka nästa gång!

Nu sitter jag hemma i köket och ska till att äta något snart. Sen är det dags att ta en dusch och börja göra mig iordning inför kvällen som spenderas hemma hos Emma med massa trevligt sällskap, vin, chips och ostbågar. Ska bli så himla mysigt!

image description
image description


22 mars 2012

Tänkte att jag skulle försöka mig på det här med att skriva av mig lite här igen. Jag har faktiskt en hel del tankar som snurrar runt i huvudet, och då kan det ju vara ganska skönt att ha någonstanns att göra sig av med dem, få de nerskrivna och antingen släppa eller fundera vidare över dem. Sen är det ju ganska roligt att dela med sig av vad man gör om dagarna, speciellt när man bor ganska långt ifrån släkt och vänner och kanske inte pratar med dem varje dag. Då kan ni ju bara kika in här så ser ni vad jag har för mig om dagarna, toppen! 

Tillbaka till tankesnurret. En tanke som slog mig alldeles nyss när jag låg på soffan och kollade på tv var hur enormt jobbigt det är med föräldrar som tävlar om hur bra deras barn är. De kan låta typ så här: "Min dotter har redan fått sin första tand, har inte din son det?", "Va, har hon inte börjat krypa än? Det gjorde ju Maja för länge sen!", "Ja men min son vände sig från rygg till mage alldeles själv när han bara var si och så gammal!", "Nämen börja prata, det gjorde Gustav för flera veckor sedan. Har inte August sagt något än? Inte ett enda ord? Hm."

Jaha, so what? Självklart ska väl föräldrar få vara stolta över sina små parvlar när de gör nya framsteg i sin utveckling, men måste man skryta om det och tävla mot andra föräldrar och deras barn? Om man hela tiden jämför sitt barn med andras, vad sänder man då för signaler till barnet? Att det finns människor som kan delas in i bättre och sämre? Är det så vi vill att våra barn ska tänka om andra människor, att de är bättre/sämre än andra? Nej, det vill då inte jag i alla fall. Jag menar, bara för att ett barn inte börjar krypa eller få tänder vid en viss ålder så betyder det inte att ungen är mindre värd än de andra barnen. Bara för att ett barn inte börjar skratta eller säger sitt första ord eller liknande vid en viss ålder så betyder det ju inte att ungen aldrig någonsin i sitt liv kommer att göra det. Låt barnen själva ta den tid de behöver till att utvecklas och växa och bilda sina alldeles egna speciella personligheter. Vissa barn behöver mer tid än andra, de kan behöva observera och ta in sin omvärld en liten stund längre än vad andra barn kanske behöver göra innan de börjar utforska den ordentligt. Stressa och hetsa inte barnen till något de inte är och inte vill vara. Det är något jag kommer ha i åtanke när jag i framtiden får barn (om jag nu kommer få barn, jag hoppas ju, så jag får väl hålla tummarna för det), att alla människor är olika och att man inte ska jämföra sig med andra. Alla är vi bra på våra egna lilla vis!

Det var allt jag hade för den här gången. Nu blir det att återgå till soffhäng och tvtittande.


RSS 2.0